Köpa valp från oss

Våra hundar är det bästa vi har och vi lägger ner enormt mycket tid och kärlek på dom. Vår högsta önskan är att våra valpar ska komma till kärleksfulla och stabila hem, det är det absolut viktigaste. Är du sedan intresserad av att utöva någon slags aktivitet med din hund förutom att ha den till "bara sällskap" så blir vi förstås väldigt glada och lovar att göra allt vi kan för att hjälpa till med det vi kan bistå med.

Att skaffa sig en ny familjemedlem får inte bli en impulshandling bara för att man sett en jättesöt valp på en bild. En hund är och har rätt att bli behandlad som en kär och väl omhändertagen vän. Det ska finnas tid för promenader, lek och aktivitet i ur och skur varje dag även när man själv kanske inte är på topp eller känner sig krasslig, annars mår hunden inte bra.


Här är några punkter som vi gärna vill att du/ni ska ha funderat över innan valpköpet.

 • Först och främst - läs på om rasen, det finns mycket info att hämta bla på Whippetklubbens egen hemsida. Vi svarar också gärna på frågor så tveka inte att höra av er!
 • Är du beredd att ge upp soffor och sängar till en hund? Whippeten är förvisso rätt liten som ras och luktar inte hund när den är rätt skött men den tar ändå plats och en whippet är inte en lycklig whippet om den inte får ligga nära, nära bland de mjukaste kuddarna och under det varmaste täcket.
 • En whippet är i grund och botten framavlad för jakt på småvilt och jaktlusten finns alltid där. Att tro att man kan träna bort instinkten att "dra på vilt" är näst intill omöjligt utan man måste lära sig att alltid ha ögon i nacken och bara släppa hunden där man har koll på omgivningarna.
 • Hur fungerar det i vardagen att ha hund, vart ska hunden vara medan du/ni är på jobbet?En hund kan och får inte heller lämnas ensam mer än 4-5 timmar i sträck, gäller då vuxen hund. Whippet är en hundras som inte alls uppskattar ensamhet utan tvärt om är väldigt sällskaplig. Att tro att det fungerar med ett par veckors ensamhetsträning är som att be om problem, INGEN unghund klarar av att vara ensam mer än en lite stund i taget och definitivt lämnas ingen valp själv.
 • Hur spenderar ni helst er semester, om utlandsresor står högt i kurs  till exempel - vem passar hunden då? Att ha en pålitlig backup är ovärderligt OCH nödvändigt när man har hund. Livet kan förändras snabbt och då gäller det att man inte står där och inte vet vart man ska göra av "Fido" när arbetstiderna eller annat ändrats.
 • Finns det barn i familjen och hur gamla är dom? Barn och hund brukar vara en fantastisk kombination men lär barnen att umgås med hunden på rätt sätt. När valpen/hunden ex vis sover eller äter vill och ska den vara ifred. När hunden inte vill vara med och leka så lär barnen att respektera det, hunden är ingen leksak och små barn och hundar ska aldrig lämnas oövervakade för bådas säkerhet. 
 • Finns det riktigt små barn eller planerar ni tillökning i familjen i det närmaste så kanske det är bättre att koncentrera sig på en sak i  taget, valpar och småbarn kräver otroligt mycket tid och engagemang och det kanske helt enkelt inte finns tid över för båda? Bättre att då vänta med hundköpet tills barnen är något större.
 • En hund kostar en hel del pengar utöver inköpet. Mat och försäkring är utgifter som kommer att vara många år framöver. Oförutsedda veterinärkostnader kan också dra iväg betydligt mer än man kan ana om oturen skulle vara framme.
 • Vi vill väldigt gärna ha kontakt med våra valpar och valpköpare under hundens liv och vi finns här om problem skulle uppstå. Att delta i aktiviteter osv är självfallet frivilligt men en liten kontakt då och då vill vi gärna ha.
Är det här inga problem utan du/ni känner att en hund, och då allra allra mest en whippet, vore det bästa som kunde hända er så är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss.När du köper valp från oss så får du förutom en helt underbar liten individ
 • en valp som säljs enligt SKK köpeavtal och är registrerad i SKK
 • är veterinärbesiktigad, avmaskad, vaccinerad och chipmärkt
 • är dolda-fel försäkrad i 3 år
 • medlemskap i Whippetklubben under 1 år 
 • valppaket med mat för dom första dagarna, leksak, gosefilt och lite annat smått och gott
 • allt stöd och hjälp du/ni vill ha från oss under hela hundens liv 
 • självklart hjälp till att komma igång med whippetrace, lurecoursing, utställning om intresse finns för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar