Om oss

Jag, Helena har hållit på med hundar i mer eller mindre hela mitt liv och skaffade min första egna hund som 16-åring, en schäferhanne som jag började träna och tävla bruks med.

Genom åren har det sedan blivit ett antal schäfrar och en labrador för min del som jag tränat och tävlat med. Anders har på sitt håll haft Springer spaniel.

Vi träffades år 2000 och 2006 skaffade vi oss vår första gemensamma hund, också det en schäfer vid namn Tadai. Tyvärr visade det sig att denna underbara hund utvecklade en aggressiv osteochondros i bägge armbågarna och trots tidig behandling och operationer med efterföljande rehabilitering gick hans liv inte att rädda utan han lämnade oss sommaren 2009.

Under den här tiden hade vi fått kontakt med NeverNerverland, en organisation som tar hand om oönskade Greyhounds och greyhoundkorsningar på Irland och därigenom tagit hand om en blandrastik som heter Milly. Idag är hon en gammal tant som bor hos min äldste son då hon trivs bäst som ensamhund.

Kort därefter kom vår första whippet in i bilden, nämligen vår älskade  "Jessa" Hot Isle Jalessa och hon följdes snabbt av "Kira" Hot Isle Kisses For Me och därefter av Jessas halvsyster "Blaise" Hot Isle Modesty Blaise.
När man väl har upptäckt denna underbara hundras så inser man att man aldrig mer kommer att överväga någon annan ras, man är fast :-)
Vi tävlar en hel del med våra hundar och framför allt då lure-coursing men vi ställer också ut så mycket vi hinner med. 
Livet är ibland grymt och väldigt orättvist kan det tyckas, i januari 2017 förlorade vi vår älskade lilla Sansa, dotter till Jessa ur hennes första kull, i en olycka och sorgen och saknaden har varit enorm.
Tiden läker inte alla sår men sorgen mildras och man lär sig leva med den och för att lätta upp stämningen både för oss och övriga flocken, framför allt Hollie som saknade sin storasyster väldigt, flyttade lilla Angell in i familjen i april-17. En väldigt go och sprallig liten tjej från Tjeckien.
Hos oss bor nu Jessa, Kira och Blaise som är pensionerade från allt springande, Hollie och Angell och lilla Bailey från vår senaste kull. Våra två hanhundar, Hobbe och Fille, bor hos sina fodervärdar.
Både Anders och jag har genomgått Svenska Whippetklubbens uppfödarutbildning hösten 2013 och jag själv har även gått SKK:s uppfödarutbildning under 2014 - 2016. Jag sitter också som kassör i PKLC (Provkommittén Lurecoursing)
2017 belönades vårt avelsarbete genom att Jessa tilldelades Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris och 2019 fick vi Bruksuppfödarpriset.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar