fredag 8 juli 2016

Framgångsrik lc-helg i Hedemora!

I lördags styrde vi kosan norrut mot Hedemora närmare bestämt, en nätt liten resa på 48 mil enkel resa.
Med i bilden till lc-provet var Hobbe och Cessie som vi tog med oss då Åsa inte hade möjlighet att åka själv den här helgen. Fille och Hollie fick också följa med medan däremot Sansa fick stå över den här gången på grund av löp. Snopet men så är det när man har tikar. Hon kommer i alla fall till start i Strömsholm i början av augusti.

Vi körde hemifrån vid niotiden i lagom tempo och resan gick bra med en liten rast i Tindered där det finns en fin promenadslinga i skogen. Sedan körde vi vidare mot Katrineholm där Anders skulle in på Biltema i ett snabbt ärende.
Under tiden passade jag på att rasta hundarna lite kvickt för åskmolnen drog hastigt närmre. När vi nästan var framme vid bilen igen brakade det loss. Jag och hundarna sprang sista biten och sedan fick vi ta skydd under uppfälld baklucka, där stod vi medan regnet vräkte ner.

Inget whippetväder precis.

Resten av resan regnade det nästan hela tiden även om det inte var skyfall som tur var. Väl framme vid tävlingsplatsen i Nås/Hedemora hörde vi att det regnat nästan hela dagen, inget vidare väder att köra lc i.
Det fanns en öppen gammal lada vid tävlingsplatsen där vi tog skydd mot regnet medan vi passade på att fika lite. Såg mer ut som en byggarbetsplats men det var torrt och gott om utrymme. Ägaren använde det tydligen som garage till sitt sportflygplan annars,

.
Cessie lade beslag på Anders knä under avundsjuka blickar från Hollie och Fille.


För att slippa dra husvagnen hela vägen hade vi bokat hotell i Avesta och både vi och hundar var rätt trötta när vi väl kom på plats, lite mat och sedan sängen med klockan ställd tidigt för att hinna till första start.

Lugn kväll på hotellet.

Ulrika och Lars med Arwen som inte bor så långt ifrån Hedemora hade talat om att de skulle komma och hälsa på oss på provet. det var sååå soligt att ses igen och att träffa Arwen, vi har ju inte sett henne sedan hon flyttade.


 Cessie, Hollie, Arwen, Fille och Hobbe

 Hollie och Arwen

Fille och Cessie. Hobbe sist


Både Hobbe och Cessie gjorde två riktigt fina första lopp och när resultatlistan för omgång ett kom upp såg det ut så här.

 Hobbe leder bland hanarna med hela 5 poäng...

 ...och Cessie leder bland tikarna med 4 poäng!!! 


Efter omgång två som inte gav riktigt lika perfekta lopp för dem bägge så infann sig en nervös väntan på att prisutdelningen skulle börja. Det visar sig till slut att bägge tappat något i andra omgången men bägge slutar på fantastiska 3:dje respektive 2:a plats med CERT!!!!
Tror aldrig jag har varit så snabb med att skicka bild och rapport till någon som jag just då gjorde till en väntande matte Åsa! :-)
Jättestort Grattis Åsa till Cessies första och förhoppningsvis inte sista CERT!! Jag är så stolt och glad över dessa duktiga hundar :-)


Hobbbe trea med CERT och Cessie tvåa med CERT, vilka syskon!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar