torsdag 18 augusti 2016

Vinthundshelg i Strömsholm

Årets stora vinthundsevenemang hölls som vanligt sista helgen i juli i vackra Strömsholm.
Tre dagar med utställning följt av två dagars lurecoursing, vad mer kan man önska?? :-)

Under fredag - lördag var det Svenska Whippetklubbens stora rasspecial som gick av stapeln och följande hundar från oss eller vår uppfödning deltog - Hollie, Fille, Devo och Arwen som gjorde debut i juniorklass. Sansa och Hobbe i bruksklass och Blaise i öppenklass.

Den som lyckades allra bäst var Devo - Jalessas Do You Love Me, som blev 3:a med UK i hård konkurrens av 14 mycket fina juniorhanar. Domare Elizabet Janzon
Stort Grattis till Devo, Lollo & Tommy!!!!!



Devo och Tommy under bedömningen. (Foto: Natalia Kozyreva)


3:a i juniorklass med UK


Devo - Jalessas Do You Love Me 10 månader



Ingen av de andra föll domaren i smaken och därav inga placeringar heller.  
Jag hade valt att visa Fille också och även om han kanske inte kan slåss om några direkta placeringar pga sitt ben så är det alltid intressant att få kritik på så många som möjligt ur kullen. 


Fille - Jalessas So Far Away (Foto: Natalia Kozyreva)


Fille - Jalessas So Far Away (Foto: Natalia Kozyreva)


Hobbe - Jalessas Oberyn (Foto: Natalia Kozyreva)


Hobbe - Jalessas Oberyn (Foto: Natalia Kozyreva)


Och så en bild på, i mitt tycke, supervackra 
Arwen - Jalessas Amarula Tree

På söndagen laddade vi för dag tre i utställningsringen då Svenska Vinthundsklubben höll officiell utställning med Jarmo Vourinen som dömde tikar och Bart Scheerens som dömde hanar.

Tyvärr fick både Devo, Arwen och Hobbe nöja sig med VG. Däremot fick både Hollie och Sansa Excellent i jättestora klasser så det får jag känna mig relativt nöjd med. Tyvärr faller bägge två mycket på att de känner sig lite obekväma i ringen och inte riktigt vill visa sig från bästa sidan så det är bara att träna på här hemma.

Hollies kritik;
"Excellent type and propotions. Lovely head and expression. Long neck.  Correctly angulated. Excellent forechest. Nice top-line. Moves well comming and going. Could have slightly more reach and drive."
Domare Jarmo Vourinen

Sansas kritik:
" Excellent type and size. Well shaped head, elegant neck. should have more front angulations. Excellent body. Nice top-line. Correctly angulated hind-legs. Moves well up and down should have more reach and drive"
Domare Jarmo Vourinen


Så var det då dags att ladda för något helt annat än att springa runt och vara fin i en ring, nämligen lurecoursing!!

Banan var något helt nytt och en spännande utmaning skulle det visa sig. Den var förlagd i en av de vackra hästhagar som kringgärdar Strömsholm och fylld med planterade ek-plantor. Plantorna skyddades från att ätas upp av hästarna med hjälp av kraftiga mini-inhägnader och dessa kunde i värsta fall vara lite farliga för jagande vinthundar med full fokus på en trasa.
För att se till att hundarna verkligen såg staketen hade alla mini-inhägnader klätts in med bal-plast, en spektakulär syn och ett riktigt "hästjobb" som arrangörerna gjort. Allt för hundarnas säkerhet. 

Vi hade Sansa, Hobbe och så Tessa - Jalessas Nymeria, som representerade kenneln den här dagen.
Hobbe sprang som vi faktiskt börjar bli riktigt bortskämda med, riktigt, riktigt bra och låg 3:a efter första omgången. Han behöll sin placering slutade på en  3:dje plats (efter sista cert) i den nationella klassen. Det innebär att han på 4 prov totalt blivit placerad 3 gånger och tagit 2 cert. 

Tessa som bara sprungit på ett prov tidigare låg på lovande 4:de plats efter om gång ett och vi höll tummarna så de vitnade för henne. En placering rasade hon i omgång två men  knep 5:e platsen i nationella klassen. Såååå roligt och så bra gjort!

Att Sansa inte riktigt var i slag efter ett precis avslutat löp märkte jag redan när hon sprang sitt första lopp, inte alls samma gnista och go som hon brukar visa upp. Att då bli 8:a till slut tycker jag ändå visar att hon har rejäl kämpaglöd och det bådar gott framöver.


Tessa - Jalessas Nymeria 
foto: Christian Magnusson


Tessa med stolt matte Josefin på hedrande femte plats
Grattis!!!!!


Hobbe - Jalessas Oberyn 3:a i nationella klassen. Foto Helena Hallman


Sammanfattningsvis hade vi en jättetrevlig och givande helg i Strömsholm och alltid lika roligt att träffa "sina" valpar med underbara ägare som tar sig land och rike runt för att delta på diverse tävlingar och prov!


Avslutar med en bild framför det vackra slottet.
Från vänster till höger - Fille, Hobbe, Jessa, Blaise, Hollie, Sansa och Kira


Helgen efter Strömsholm var Hobbe iväg och tävlade agility med Amanda. Han blev  tvåa och  tog sin tredje pinne i algility på en säsong! Sammanlagt nu 2 i hoppklass och 1 i agilityklass! 
Dom är allt ett riktigt superteam tillsammans! Stort Grattis!!!

Foto: Sabina Berkeby


Ytterligare ett gäng har varit iväg senaste helgerna på utställningar runt om.

Triton - Jalessas Brandon EXC i Ronneby
Rex - Jalessas Dry My Soul  EXC på Bornholm
Dahlia - Jalessas Darling EXC och jkkl-4 i Askersund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar