söndag 18 december 2016

Hobbe EM-kvalad!!

 Årets lurecoursing-säsong är summerad och efter att ha gjort ett fantastiskt fint debut-år så slutar Hobbe (J Oberyn) på en 2.a plats på den Nationella listan för hanhundar och är därmed direktkvalificerad till EM 2017! Två CERT har han också lyckats få med sig under säsongen så nästa år springer han förhoppningsvis för championat. 😊

Syster Cessie (J Cersei) har också sprungit fantastiskt fint sitt första år men har lite otur i och med att hon mättes in mitt under säsongen. I och med det hamnar hon på både Nationella listan (tikar över 48 cm resp ej inmätta) och den Internationella listan (tikar under 48 cm) På så vis hamnar hennes poäng från de två första proven på Nationella listan och hon slutar på 14 plats. De andra två proven hon sprungit i år, Hedemora och Torne, hamnar på Internationella listan.
Och inte nog med det, det har också smugit sig in ett fel, hon har fått en placering per prov och ligger på plats 31 & 37 med 57 resp 42 poäng men slår man ihop dessa så hamnar hon totalt på 16 plats, 99 poäng.
Det tycker jag är två jättefina placeringar med tanke på att det endast är två prov på varje lista som räknats med. Och jag kan inte låta bli att leka med tanken vart hon skulle hamnat på Nationella listan om hon inte mätts in under säsongen utan fått tillgodoräkna sig alla fyra proven (alla nationella) på samma lista.

Det här med delade listor och två olika klasser är ju något nytt i och med den nya Sprint-klassen på EM men det innebär att vi lärt oss något viktigt - det är av oerhört stor betydelse när på säsongen ens hund mäts in om man slåss för en EM-plats.

Sen ska vi inte heller glömma hennes rent otroliga bravad i Danmark där hon inte bara blev BIR utan även Best In Field-1. Hon har därmed ett svensk CERT och ett dansk CERT.

Sansa (J Sansa) som inte sprang så mycket alls under året på grund av först ett löp med efterföljande skendräktighet och sedan en stukad tå blev i alla fall 9:a på Nationella listan.

Tessa (J Nymeria) som också bara sprungit två prov och som inte heller hunnit mätas in slutade på 17.e plats Nationella listan.

Summa summarum....vi kan inte vara annat än väldigt glada och ser fram emot nästa säsong då även ett nytt gäng från Jalessas förhoppningsvis står startklara för att jaga trasa på fälten!

... Och ett väldigt STORT TACK till våra härliga och goa valpköpare som lägger så mycket tid och engagemang på sina hundar!  Vad hade vi varit utan er??!💓



"Hobbe"
Jalessas Oberyn 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar