lördag 25 april 2015

Internationellt Lc-prov i Mariestad

Förra lördagen var det dags igen för lc och denna gång i Mariestad.
Resan dit bjöd på de mest växlande väderlek, först hällande regn, kort därefter ett intensivt haglande och som grädde på moset snö!!
Som tur var klarnade det upp så småningom och solen sken vackert när vi nådde fram till Mariestad fram på sena eftermiddagen även om det var iskallt i vinden.

 Först hällande regn som gick över i en hagelskur...

...och sedan snö. Som tur var inte så mycket.


Eftersom det var ett internationellt prov och vi har Lollis som är inmätt inom maxhöjd, så startade hon i den internationella klassen medan Jessa och Blaise, som ligger över maxhöjd, startade i den nationella klassen.
Detta innebar att vi hade tre hundar som startade på två olika banor mer eller mindre samtidigt. Det hela underlättades inte av att banorna låg en liten bit ifrån varandra så det gick inte att ha uppsikt över starten från båda och det blev en del stress fram och tillbaka innan vi hade koll på när det var dags att starta.
Två personer på tre hundar brukar fungera utan problem men nu blev det lite knepigt men till slut kom alla iväg som dom skulle.

Sen lördag eftermiddag drog det ihop sig till prisutdelning. Lollis slutade 10:a i internationella klassen efter att ha sprungit två fina lopp. 
Blaise blev 12:a och så Jessa som visade att hon är "back in business" igen genom att placera sig på en hedervärd 4:e plats i nationella klassen. Tanten kan än minsann!!

Jättekul var det också att våra valpars pappa - Springeldens Second-Chance, också blev 4:a bland hannarna (internationell) och deras halvsyster Janie blev 1:a (nationell) med Cert och fick sitt svenska championat och dessutom blev hon Best In Field! Stort Grattis!!

SE DK LCCH Springeldens Second-Chance "Jansson" och 
SE DK NO Nord LCCH Hot Isle Jalessa "Jessa" tog varsin
fjärdeplats i hane resp tik-klass. Foto: Elin Frej.

På plats i Mariestad var också Tessa (Jalessas Nymeria) som fått följa med husse och en av deras andra hundar  Storma (faraohund) som också skulle springa lc. Storma lyckades också bra genom att bli 1:a faraohund med Cert och därmed bli svensk champion. Grattis Josefin och Niklas!

Självklart passade vi på att ta lite bilder som duktiga Elin Frej hjälpe oss med.

Tessa 10 mån Foto:Elin Frej

foto: Monica Tillberg

Sansa 10 mån  Foto: Elin Frej

foto: Elin Frej

Hobbe 10 mån Foto: Elin Frej

foto: Elin Frej


Tessa, Sansa, mamma Jessa, Hobbe och pappa Jansson
foto:Elin Frej

Det blev en lång bilresa hem och vi landade inte för än klockan var närmare 24, men medan vissa fick sovmorgon steg jag upp tidigt för att låta resten av gänget som inte sprungit lc få komma iväg och prova lite whippetrace på söndagsförmiddagen. Vad gör man inte för sina hundar??!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar