torsdag 16 april 2015

Lc-premiär. . . . äntligen!!!!

Så kom då den där helgen som vi och förhoppningsvis hundarna väntat på, lc-premiären i Sjöbo.
Med fullpackad husvagn och laddade hundar drog vi till Skåneland på lördagseftermiddagen för att hinna träffa Tessa med matte och husse som redan fanns på plats och tävlat med sina faraohundar under lördagen. Whipparna skulle springa på söndagen.

 Dom var inte så väldigt sugna på att posera snyggt ihop, det var
 alldeles för mycket annat att kolla på runt omkring. Men visst
syns det att dom är systrar!

Fina lilla Tessa har samma varma röda färg som pappa Jansson.

Kvällen förflöt lugnt och skönt i husvagnen medans det blåste stormvindar utanför så att husvagnen skakade. Vi hade riggat upp markisen när vi kom på eftermiddagen, då var det varmt och soligt, men den fick vi springa ut och rulla in senare under kvällen. Risken hade väl varit att den flugit iväg annars, så kraftigt blåste det.

 Ingen risk att inte hundarna får plats i alla fall, frågan är vart man 
ska sitta själv??

Så fort man reser sig så passar dom på att breda ut sig utan att skämmas.

På söndagen var det tidigt uppe för incheckning och vaccinationskontroll och hela proceduren med lottning av startordning gick väldigt snabbt och smidigt. Prick på utsatt tid gick första start och sedan rullade dagen på problemfritt. En stor eloge till VKLC Södra som genomförde ett mycket välorganiserat prov.

Stor trängsel vid dörren för att komma ut och springa.

 Sansa fick göra mamma Jessa sällskap i väntan på start.

Startområdet

Ibland blir man trött av att vara ute på stora äventyr och då är det 
skönt att det finns en säng att ta sig en tupplur i.

Efter första omgången låg Lollis på en delad femteplats på 157 poäng, Blaise tia och Jessa bland de sista av de 29 startande tikarna. Banan var rätt kort och lite knixig och det är inte alls hennes melodi utan hon genade rätt friskt och det straffade sig i form av låga poäng av domarna.

När omgång två startade så hade jag inga större förhoppningar om att Lollis skulle kunna ta in försprånget, många väldigt duktiga hundar låg före med högre poäng och Blaise fick tyvärr till ett dåligt lopp där hon kom ikapp trasan vid två tillfällen och det hela blev väldigt konstigt.

När det drog ihop sig till prisutdelning tänkte vi först inte ta med oss någon hund, det blåste fortfarande "småjävlar", och dom hade det varmt och skönt i husvagnen med ändrade oss i sista sekunden och tog med Lollis, hon låg ju i alla fall bäst till av de tre. 
När femteplatsen ropades upp och gick till en annan hund så kände jag att där gick den chansen , det var väl den placeringen jag möjligtvis kunnat hoppas på men gissa om vi blev otroligt glada och överraskade när andra plats med CERT gick till en viss liten Lollis!! 
Det visade sig att hon gjort ett kanonbra andra lopp som puttade upp henne rejält i prislistan och hon slutade på 329 poäng totalt. Hon hade alltså 172 poäng i andra loppet, inte illa!

Det här innebär att hon på totalt fyra starter har placerat sig på tre av dem och tagit två CERT och det betyder att hon springer för sitt championat nästa gång. Vi är så stolta över henne!

Lollis och stolt matte med CERT.
(För er som har koll på rosetterna blev det en miss i poäng-
beräkningen först som korrigerades, hon skulle alltså ha en
blå rosett istället.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar