torsdag 10 september 2015

Ett nytt hem och en helg på Böda Sand

Precis som med oss människor så händer det ju ibland att inte alla individer trivs riktigt i varandras sällskap och så har det tyvärr varit med lilla Lollis och de andra tikarna i flocken.
De har helt enkelt inte riktigt kunnat slappna av tillsammans utan tills slut bestämde vi oss för att försöka hitta ett nytt hem till Lollis. Ett sorgligt beslut men hundarnas trivsel var det viktigaste. 

Och nu äntligen, efter nästan ett års letande efter något som skulle passa henne, så har hon verkligen "hittat hem" hos Alva och hennes whippetkille Danny i Norrköping.
 Danny som blev ensam efter att Alvas andra whippet Bosse gick bort pga sjukdom, har sörjt sin vän så mycket så han inte kunnat vara ensam alls och därför fått bo tillfälligt hos en god vän till Alva som hade hundsällskap till Danny.. 
En tråkig situation för både Alva och Danny och som nu fick en jättefin lösning i och med att Lollis flyttade in hos dem.

Lollis och Danny har verkligen funnit varandra, Danny känner sig trygg och har fått en ny kompis och Lollis i sin tur trivs desto bättre med en kastrerad kille istället för ett gäng tikar. 
Det blev en riktig solskenshistoria och vi är så glada att allt har gått så bra!

Lollis, Alva och Danny
 


Så mysigt med en vän!

I helgen var vi iväg på SKKs nationella utställning på Böda Sand på Öland. Vi ställde Hobbe och Sansa denna gången, bägge två i juniorklass.
Hobbe blev jkl-1 med EXC och ett CK. Sansa fick nöja sig med jkl-2 och ett VG denna gången men hennes kritik var inte dålig alls, tvärt om faktiskt.

Hobbe
Hobbe i rörelse
Hobbes kritik
Sansa i rörelse
Sansas kritik

Böda Sands camping ligger väldigt vackert uppe på norra Ölands östra sida. På ena sidan campingen en enorm sandstrand och på den andra en fin tallskog där det är anlagt fina löpar/promenadspår. 
Vi passade på att ta en långpromenad på eftermiddagen när vi var klara på utställningen. Vi började med att gå runt rasthagen för att alla skulle få springa av sig lite.

Härligt att få vara lösa en stund och busa loss.


Än syns inget på magen men nu vet vi säkert att hon är dräktig.
Undrar vad dom hittade där nere???
Bollar med snöre är kul.
Kira har hittat något som är mysigt att rulla sig i....bläää!

När vi började vår promenad sken solen från en klarblå himmel men när vi hade ca 1 kilometer kvar på tillbakavägen öppnade sig himlen och regnet började ösa ner. Alla som har whippet vet vad de tycker om ösregn - INTE populärt är ett milt uttryck. 
Det blev att ta fram de stora badlakanen när vi äntligen kom tillbaka till husvagnen, ja inte till oss utan till hundarna förstås ;-)
Husse och matte fick vänta till sist med att byta till torra kläder, först skulle alla hundar frotteras torra och när de väl var torkade somnade de gott nerpackade i diverse täcken och filtar.

Det var inte alla som somnade efter promenaden, det var givetvis EN som inte var trött - gissa vem??

Vad då trött - inte jag inte!

Böda är känt för sin enorma sandstrand och innan vi packade ihop för hemfärd på söndagen var vi givetvis tvungna att gå ner till stranden en stund trots att det nästan blåste stormbyar emellanåt.


Att försöka ställa upp fem  hundar för gruppfoto i stormvindar på en sandstrand är dömt att misslyckas. Och om man ställer dem med vinden i ryggen får allihop jättefina strut-öron. :-)


Stranden är spännande...

..och man kan gräva hål...!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar