onsdag 16 september 2015

Klubbmästerskap i Lurecoursing

I söndags var det så dags för debut på lc-fältet för våra minsta. Det drog ihop sig till klubbmästerskap i lurecoursing på Bronäs, ett av årets trevligaste arrangemang som vi absolut inte vill missa.
Anmälda var Sansa och Hobbe i Gröngölingsklassen, dvs för de hundar som ännu inte har sin licens, och Blaise i klassen för licensierade hundar. Det finns även en veteranklass för de hundar som är över 8 år.
Gröngölingar och veteraner springer ensamlopp och de licensierade springer inlottade två och två. Alla raser springer var för sig i sin respektive klass.

Först ut var Hobbe och Sansa och bägge fick till riktigt fina lopp med tanke på att ingen av dem har hunnit med en endaste träning utan detta var verkligen debut i ordets rätta bemärkelse.

När alla Gröngölingar och Veteraner sprungit så var det så dags för de licensierade hundarna och även Blaise skötte sig fint även om hon tvekade lite på en del av banan.

På väg till start.


Spänningen steg när det började dra ihop sig till prisutdelning. Vi som blivit lite bortskämda med att få ta med oss vandringspriser hem, Jessa bästa whippet två år i rad samt även klubbmästare och BIF en gång och Lollis BIF-Gröngöling en gång, undrade hur det skulle gå den här gången.

När gröngöling efter gröngöling i whippetklassen ropades upp och det till slut bara återstod våra två så kändes det helt otroligt fantastiskt!
Hobbe kom på 2:a plats och vårt lilla yrväder Sansa blev bästa Gröngöling whippet och inte nog med det, hon blev också BIF-Gröngöling,alltså bästa av alla raser. Det visade sig också att hon hade dagens tredje högsta poäng av alla hundar, endast slagen av dagens klubbmästarinna och en annan whippettik, båda licensierade hundar!!!

Hur det gick för Blaise?  Jo, hon sprang in på en fin 8:e plats av 16 startande och som var helt ok för hennes del eftersom lc kanske inte är hennes starkaste sida.

Tillsammans med domarna Mattias Lundberg och Helena Hallman

Sansa 1:a whippet Gröngöling & BIF-Gröngöling
och Hobbe 2:a  whippet Gröngöling







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar