onsdag 14 oktober 2015

Lite bilder på de små guldklimparna

Allt har gått fint trots dramatiken när de föddes och Jessa verkar återhämta sig snabbt. Operationssåret har gått ihop så det knappt syns och hon verkar inte besvärad alls av det som tur är. Hon har aptit som en häst och det är väl inte så konstigt med 11 små som pockar på mat så fort de är vakna.
Allihop har vänt viktkurvan uppåt efter att ha tappat lite första dygnet men nu så pekar vågen stadigt uppåt när vi kollar vikten en gång om dagen.
Vi har stödmatat de minsta lite varje dag för säkerhets skull och alla verkar vara nöjda och mätta. Det är tyst och lugnt i valplådan och så länge Jessa också är lugn och trygg tolkar jag det som ett gott tecken att allt är i sin ordning.

Jag har försökt att ta lite kort men det är inte så lätt att få till bra bilder än, vi vill inte störa dem för mycket så det får bli de bilder det blir, Vi får ta lite bättre foton lite längre fram på var och en. Just nu har jag fullt sjå att försöka skilja dem åt för fyra av hanarna är väldigt lika, i alla fall om man inte tittar noga på bläsar och ryggteckning.

Tikarna skiljer sig rätt mycket åt även om en av dem har samma färg som de fyra hanar som är mycket lika och det gör ju inte saken lättare att skilja dem åt precis.

Här kommer i alla fall lite bilder tagna idag, nästan 5 dygn gamla. Färgåtergivningen på dem är inte rättvisande alls för jag vill inte använda blixt och rumsbelysningen är inte heller den bästa. Det får bli bättre bilder så småningom när de växt till sig lite.


 Jaha, det där var ju ingen valp förstås, eller i vart fall ingen liten valp. 
En vääääldigt nyfiken storasyster som gärna hade kollat vad som piper
där bakom skynket om hon bara fått lov.

 Men låt mig få titta då matte!

 Men här är dom i alla fall.
Närmast i bild en av tikarna och den röda i mitten är en hane.

 Samma tik igen.

 Den ljusa närmast Jessas bakben och den mörka bredvid
 med smalt vitt streck på halsen är också tikar.
 Röda hanen med ljusaste hanen framför nosen, halvt gömd.





 Längst fram från höger räknat - hane,tik,hane,hane,tik,hane.
Bakom den röda hanen ligger ljusaste hanen nästan dold av den
 ljusaste tiken. Vid Jessas bakben ligger den fjärde tiken överst
 och sedan är det ytterligare två hanar unders i högen.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar