söndag 19 oktober 2014

På utställning

Idag har vi varit på utställning med valparna i Ronneby och SKK:s inofficiella Blekingemästaren. Blev glatt överraskad när vi kom dit för ridhus brukar vara hemska ställen att vara på hundutställning i särskilt en regnig höstdag som denna men detta var en jättefin anläggning som faktiskt inte var iskall utan vi klarade oss utan ytterkläder hela dagen. Och så skönt att  komma hem och inte vara helt nerdammade av spånet utan här var någon sorts sand uppblandat med något som såg ut som absorberande pappersremsor som underlag, hur som helst ovanligt rent och fräscht för att vara ett ridhus. Dit åker vi gärna igen!

Tråkigt nog fick vi inte sällskap av Åsa och Cessie som fick tacka nej på grund av att Cessie hostat lite senaste dygnet och fick stanna hemma för att krya på sig. Onödigt att riskera att bli sämre eller att eventuellt smitta någon annan. Det får bli en annan gång istället.

Och hur gick det då för oss?
Jo då det gick riktigt bra, Sansa spöade bägge sina bröder och blev BIR-valp och Hobbe blev BIM-valp. Ville fick nöja sig med att bli placerad 2:a. Alla tre fick HP och jättefin kritik.
Men allra viktigast för mig var ändå att de klarade dagen med glans, lugna och fina, nyfikna på alla andra hundar och människor och inte tveksamma alls  att röra sig i den stimmiga miljön.
Sansa blev kvar bland de åtta bästa av 26 valpar innan hon åkte ur senare i BIS:et. Jag är absolut nöjd med dagen. :-)

Här kommer bilder med respektive kritik.
Domare Christina Daniels

   

Sansa - "Feminin tik 4 mån av utmärkt typ med vackra linjer. Feminint vackert huvud och uttryck. Fina öron, flott hals och överlinje. Välvinklad, täcker mycket mark trots sin unga ålder och storlek. Utmärkta rörelser och temperament."


Hobbe - "4 mån hane av utmärkt typ. Vackert huvud och uttryck. Öronen kanske behöver  stabilisera sig något. Utmärkt hals och överlinje. Utmärkta vinklar, ben och tassar. Rör sig parallellt och med utmärkt steglängd. Utmärkt temperament"

                           

Ville - "4 mån hane av utmärkt typ. Härligt huvud och uttryck och fina öron. Tillräcklig hals. Fina vinklar, ben och tassar. Något kort bröstkorg. rör sig med tillräcklig steglängd. Härligt temperament"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar