fredag 17 oktober 2014

Två klubbmästerskap och lite annat smått och gott

Tiden rusar iväg och det har hänt en hel del de senaste veckorna.
Ville har hittat sin ägare och kommer att flytta till Danmark och Kenneth Thiemke i slutet av oktober då karensen efter rabiesvaccinationen är klar. Jag kommer att sakna "min" gosegrabb något enormt och han kommer att lämna ett tomrum i mitt hjärta men jag är övertygad att han kommer att få ett toppenhem hos Kenneth som redan har en whippettik så ensam blir han inte.
Hobbe, sista grabben kvar här hemma, kommer att bo på deltid hos Anders dotter Amanda och hennes sambo Linus på Öland.

Innan Ville åker kommer vi att hinna med att ställa ut honom vid två tillfällen..
På söndag åker vi till Ronneby tillsammans med Cessie och matte Åsa för att delta i Blekingemästaren och nästa helg åker jag och Anders till Vingåker och höstens stora begivenhet - Whippetklubbens egen special. Sansa, Hobbe och Ville är anmälda i babyklass, Blaise i bruksklass och Lollis i öppenklass.

Två KM har vi också hunnit med att avverka de senaste veckorna. Först ut var det whippetrace och Lollis kom 3:a i B-finalen, Jessa vann C-finalen och Blaise blev 3:a i densamma.
Även valparna fick skutta efter trasan en liten bit i ett eget litet valplopp och det var förstås lika roligt som vanligt. Åsa kom ner med Cessie och hejade på och självklart fick även hon testa att jaga trasan.

 Varmt och skönt och mycket att kolla på så de fann sig snällt
att vara i sin inhägnad, ett tag i alla fall...

Släpp ut mig nu!!! Sansa har tröttnat.
Vildsvinen har hälsat på och grävt upp nästan hela gräsplanen, som tur är
har de inte tagit sig in på banan i alla fall.

Sansa

Ville

Oj vilket röj det blev när syster Cessie kom!

Cessie - 4 månader, så fin!

Klart man får pris när man skuttat efter trasan en liten bit,
 Sansa, Hobbe och Ville. Kvällskylan kom smygande så
det fick bli täcke på småvalparna.

I lördags var det dags igen och då styrde vi kosan till Bronäs och Bråvikens KM i lurecoursing för att försöka försvara titeln klubbmästare som Jessa blev förra året.
Alltid lika roligt att träffa vänner och bekanta däruppe och vi ska absolut inte klaga på resultatet, Jessa blev för andra året i rad bästa whippet i licensklassen nästan på dagen 4 månader sedan valparna föddes! Vilken fantastisk hund hon är!! :-)
Vandringspokalen är återbördad på spiselhyllan och det fina albumet får ännu en bild av Jessa som 2014 års bästa whippet. Lollis blev 5:a i samma klass och Blaise 10:a.

Prisutdelning . Jessa bästa licensierade whippet för
2:a året i rad!

Den fina pokalen får vi ha hemma ytterligare ett år.

Det finns massor med djur på Bronäs och valparna gjorde stora ögon, gutefåren vara väldigt spännande men gässen däremot var mest läskiga och ingen vågade gå i närheten av dem.




Det tar på krafterna att vara på äventyr så husse beslöt sig för att ta en tupplur innan vi startade hemresan. Det tog inte många sekunder för än han hade sällskap.  :-)
Det ryms många i en husvagnssäng om man bara vill  ;-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar